Skozi čas o klubu….

1. 2011-2015

Upravni odbor                                                                                          

Predsednik: Rudi Kus do 2014; od 2014 Marjan ŠOL

Tajnik: Hubert Kaiser

Blagajnik: Karmen Strmčnik

Član: Slavko Mori

Član: Ferdo Cigler


2. 2015-2019

Upravni odbor                                                                                         

Predsednik: Marjan ŠOL

Tajnik: Urška Andric

Blagajnik: Franja Mori

Član: Slavko Mori

Član: Ferdo CiglerZgodovina kluba

Vse se je začelo še v prejšnjem desetletju s pogovorom na radiatorju in s pivom v roki na eni izmed tekem MKL Drava na kegljišču v Vuzenici. Ugotavljali smo, da premoremo v bivši skupni občini Radlje ob Dravi, dovolj dobrih kegljačev in kegljačic, za kegljanje na višjem, državnem nivoju. edina ovira je bila, ker v našem okolju nismo imeli 4 steznega kegljišča, ki je prvi pogoj za tekmovanje na državnem nivoju. Tako je ostalo kar nekaj let samo pri razgovorih in željah.


No, potem pa sta Slavko in Jože v Radljah izgradila lep nov športni objekt, v katerem je bil poleg 6 steznega bowlinga, tudi lepo in moderno 4 stezno kegljišče. S tem se je izpolnil prvi in osnovni pogoj za ustanovitev kluba. Slavko je bil glavna gonilna sila pri ustanavljanju kluba in zbiranju kegljačev. Pri tem mu je v veliki meri pomagal kasnejši prvi predsednik kluba Kus Rudi.

23.3.2011 je komisija za kategorizacijo kegljišč pri KZS opravila pregled kegljišča BAJTA in mu podelila kategorizacijo: 1 A KATEGORIJA

Temeljni akt kluba je bil sprejet 21.04.2011 na ustanovnem zboru članov v Bajti. Zbralo se nas je 30 in sicer: Kus Rudi, Kozjak Jože, Mori Slavko, Cigler Ferdo, Čagran Branko, Dobnik Zoran, Gašper Andraž, Gašper Berta, Gašper Boris, Gašper Ivan, Grebenc Marjan, Gros Robi, Hafner Igor, Hafner Marjan, Herman Karel, Holcman Tomaž, Ješovnik Peter, Kaiser Hubert, Kaiser Tatjana, Kus Ivanka, Lipuš Stanislav, Masten Cveto, Mihelič Silvo, Potnik Robert, Prijatelj Maksimiljan, Prijatelj Zdenka, Strmčnik Karmen, Šauperl Vlado, Šol Marjan, Žižek Darko.

28.4.2011 smo poslali na KZS vlogo za sprejem v KZS in seznam kegljačev za registracijo: Mihelič Silvo, Cigler Ferdo, Holcman Tomaž, Dobnik Zoran, Ješovnik Peter, Ješovnik Marko, Klemen Branko, Grebenc Marjan, Gašper Boris, Kaiser Hubert, Herman Karel, Žižek Darko, Šauperl Vlado, Hafner Marjan, Prijatelj Maksimiljan, Gros Robert, Hafner Igor.

3.5.2011 je klub dobil odločbo št 215-36/2014/4, o vpisu v register društev UE Radlje ob Dravi pod imenom Kegljaški klub Radlje, kot zakoniti zastopnik kluba je bil vpisan predsednik Kus Rudi. Istega dne, torej 3.5.2011 smo tudi dobili sklep Kegljaške zveze o sprejetju kluba v zvezo in registracijo kegljačev.

Zbrana moška ekipa je še isto leto poskušala preboj na državne kvalifikacije. Kljub zelo velikemu trudu, smo žal prvo leto, za par dni časovno zamudili z registracijo kegljačev. Tako so padle kvalifikacije v vodo.


Ekipa je bila zbrana, porajalo pa se je vprašanje, v katerem tekmovanju bo igrala. Odločitev je padla, takšna, da bomo poskusili kot gostje v 1.ligi OTS Maribor. Kasneje se je izkazalo, da je bila odločitev pravilna. Saj so se v naslednjih treh letih zmagovalci te lige uvrstili v 3. slovensko ligo, kar priča o zelo močnem tekmovanju. Mi pa smo pridno nabirali izkušnje na 4. steznih kegljiščih(Ceršak, Tabor, Ruše, Slovenska Bistrica, Radenci in seveda v Bajti v Radljah). Osvojili smo 2. mesto za ekipo Pergola iz Lovrenca na Pohorju s katerimi smo imeli enako število točk.  Ženske so bile avtomatsko sprejete v 2. slovensko ligo vzhod in se že v krstni sezoni brez težav uvrstile  na sredino lestvice(5.mesto).

Moška ekipa smo se kot zmagovalci kvalifikacij OTS Koroška, uvrstili v kvalifikacije za popolnitev 3. slovenske lige vzhod. Kvalifikacije so bile v Hrastniku. Žal smo v preveliki želji za preboj, pregoreli. V 3. ligo so se uvrstili kegljači Pergola iz Lovrenca na Pohorju(že prvo sezono so se prebili v 2.ligo).  To sezono je bil vodja moške ekipe Kaiser Hubert, kegljali so: Herman Karel, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Holcman Tomaž, Grebenc Marjan, Dobnik Zoran, Mihelič Silvo, Kaiser Hubert, Ješovnik Peter, Klemen Branko, Jurač Dejan, Gros Robert, Ješovnik Marko, Verčko Denis. Najvišji rezultat 619 je naredil Cigler Ferdo .

Ženska ekipa kegljaškega kluba Radlje se je na pobudo takratnega predsednika Rudija Kusa zbrala leta 2011 z namenom, da zaigra v 2. slovenski ligi – vzhod. Prvotno ekipo so sestavljale igralke, ki so kegljale v ekipah takratne medobčinske kegljaške lige v Radljah. Ekipo so sestavljale: Karmen Strmčnik, Tatjana Kaiser, Darja Klemen, Ivanka Kus, Lavra Mori, Renata Tertinek, Kornelija Krašovc, Zdenka Prijatelj, Berta Gašper, Jožica Vasiljevič. Medse so povabile še dve igralki, Mirjano Paradiž Verdinek in Janjo Vastl, obe že z nekaj izkušnjami v državnih ligah. Vodja ekipe je bila Janja Vastl s pomočjo Ivanke Kus. Tekmovalke so se kljub svoji neizkušenosti uspešno kosale z ostalimi ekipami in dosegle 5. mesto izmed desetih ekip.


Že drugo leto smo se spet kot zmagovalci kvalifikacij OTS Koroška, prebili na kvalifikacije za popolnitev 3. slovenske lige vzhod, v Novo mesto. Spet smo bili žal prekratki. V 3. ligo so se zasluženo uvrstili igralci ekipe DE VESTA(že prvo sezono so se prebili v 2.ligo), ki je bila prva v 1.ligi OTS Maribor, kjer smo zasedli spet drugo mesto za ekipo ki se je uvrstila v državno ligo. Po koncu sezone je klub zapustil perspektiven mlad kegljaš Verčko Denis, ki je prestopil k ekipi Pergola iz Lovrenca, ekipi pa se je pridružil Jurač Dejan.

Vodja ekipe je postal Ješovnik Marko, kegljali so: Herman Karel, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Holcman Tomaž, Grebenc Marjan, Mihelič Silvo, Kaiser Hubert, Ješovnik Peter, Klemen Branko, Ješovnik Marko, Jurač Dejan, Hafner Igor. Večino sezone in kvalifikacije je zaradi bolezni manjkal Cigler Ferdo. Dobnik Zoran, Ješovnik Peter in Holcman Tomaž pa so po začetnem delu sezone, prenehala z aktvivnim tekmovanjem. Najvišji rezultat 602 je naredil Mihelič Silvo .

Ženske so v svoji drugi sezoni med drugo ligaši ponovile uvrstitev na 5.mesto iz krstne sezone. Po uspešno zaključeni prvi sezoni so tekmovalke dobile še večjo motivacijo in željo, zato so se začele spogledovati z vrhom lestvice. Ekipo je po sezoni 2011/12 zapustila Janja Vastl, zato je ekipa potrebovala okrepitev. Tako se je ekipi pridružila Nataša Markač, prav tako kegljačica iz takratne medobčinske lige. Kapetansko vlogo je prevzela Karmen Strmčnik. Ekipa je sezono zaključila ponovno na sredini lestvice.


Tretja sezona v 1.ligi OTS Maribor, kjer smo osvojili 1.mesto pred ekipo Lokomotive.

Vodja ekipe je ostal Ješovnik Marko, kegljali so: Herman Karel, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Grebenc Marjan, Jurač Dejan , Mihelič Silvo, Kaiser Hubert, Klemen Branko, Ješovnik Marko, Gačnik Oto in Pajtler Srečko, Hafner Igor, Hafner Marjan, Dobnik Zoran. V ekipo se je po enem letu bolniške vrnil Cigler Ferdo, na novo pa sta se pridružila Gačnik Oto in Pajtler Srečko. Žal pa smo sredi sezone zaradi bolezni za nekaj časa ostali brez pomembnega člena ekipe Klemen Branka. Najvišji rezultat 602 je naredil Cigler Ferdo.

Pravijo da v tretje gre rado. Preko kvalifikacij OTS Koroška smo se gladko uvrstili na kvalifikacije za popolnitev 3. slovenske lige vzhod. To leto je bilo to v Novi Gorici. Ničesar nismo prepustili naključju in se odpravili na zahod države trdno odločeni o uspehu. In res, uspelo nam je v velikem slogu. Postali smo člani 3.slovenske lige vzhod. Tekmovalni del ekipe je bil: Ješovnik Marko, Cigler Ferdo, Mihelič Silvo, Jurač Dejan, Grebenc Marjan, Gačnik Oto, Pajtler Srečko, Šauperl Vlado in Hubert  Kaiser. najvišji rezultat kvalifikacij je dosegel Jurač Dejan s podrtimi 602 keglji. Imeli pa smo tudi kar močno podporo s tribun: Šol Marjan, Šol Zdenka, Mori Slavko, Mori Franja, Mori Lavra, Urška Andric, Kaiser Tatjana, Pajtler Suzana, Miha Grebenc, Prijatelj Zdenka in Prijatelj Milko.

Kegljači in navijači –>Preboj moške ekipe v 3.SLV, Nova Gorica

Ženska ekipa se je v sezon 2013/14 ponovno borila za prestop v višjo ligo. Ekipi se je pridružila Silva Mravljak iz Ljubljane, s tem pa je ekipa pridobila še eno tekmovalko z veliko izkušnjami. Ekipa je v tej sezoni kegljala v postavi: Silva Mravljak, Karmen Strmčnik, Mirjana Paradiž Verdinek, Lavra Mori, Nataša Markač, Renata Tertinek, Tatjana Kaiser, Kornelija Krašovc, Darja Klemen, Ivanka Kus in Zdenka Prijatelj. Vodja ekipe je postala Zdenka Prijatelj. Pridobitev še ene izkušene tekmovalke se je poznala tudi na rezultatu, saj je ekipa osvojila končno 3. mesto.

Marca meseca 2014 leta smo imeli nadomestne volitve predsednika kluba. Dotedanji predsednik Kus Rudi, je zaradi bolezni predčasno predal mandat. Novi predsednik kluba je postal Šol Marjan


V krstni sezoni v 3.SLV nam je šlo zelo dobro in se že v prvi sezoni prebili v drugo ligaško druščino(kot je to uspelo že dvema ekipama pred nami in tudi ekipi Črne eno leto za nami).

Vodja ekipe je bil do 6.kroga Ješovnik Marko, ki je zaradi odhoda na vojno misijo, do vrnitve vodenje ekipe predal Cigler Ferdu, kegljali so: Jurač Dejan, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Grebenc Marjan, Mihelič Silvo, Ješovnik Marko, Gačnik Oto Pajtler Srečko, Hafner Igor, Miha Grebenc Stojan Fišer. V zimskem prestopnem roku se nam je pridružil standardni član nekdanjega prvoligaša KK Dravograd Stojan Fišer. Najvišji rezultat 617 je naredil Cigler Ferdo.  Na kvalifikacijah OTS Koroška za kvalifikacije za popolnitev 3. slovenske lige pa drugi ekipi žal ni uspelo.

Ekipa se je še naprej spogledovala z vrhom lestvice v drugi slovenski ligi – vzhod. Vodja ekipe je postala Silva Mravljak. Ženske so v tej sezoni malce popustile in so se uvrstile tik pod stopničke. Kot pa se je izkazalo, so samo zajele sapo za naslednjo sezono.


Prva sezona med drugo ligaši je bila polna vzponov in padcev. Plačali smo davek neizkušenosti in se morali, kljub temu da smo v jesenskem delu en krog celo vodili na lestvici, na koncu močno potruditi za obstanek v drugo ligaški druščini. Osvojili smo 8.mesto.

Vodja ekipe je bil spet Ješovnik Marko, kegljali so: Jurač Dejan, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Grebenc Marjan, Mihelič Silvo, Ješovnik Marko, Gačnik Oto Pajtler ,Stojan Fišer in Klemen Branko. Pred sezono se je klub okrepil s kegljačem Korotana Laznik Matjažem, ki pa je žal imel smolo in bil celotno tekmovalno sezono poškodovan. V 12. krogu se nam je po daljši odsotnosti, spet pridružil Klemen Branko. Žal pa je Hafner Igor zaradi poškodbe popolnoma prenehal s kegljanjem. Najvišji rezultat 634 je naredil Cigler Ferdo. Po tej sezoni se je Stojan Fišer vrnil v svoj matični klub KK Dravograd. Druga ekipa se je uvrstila direktno na kvalifikacije za popolnitev 3. slovenske lige, kjer pa so bili žal kegljači Lokomotive iz Maribora premočni za vse sodelujoče ekipe.

Ženska ekipa je v sezoni 2015/16 v svoje vrste povabila tekmovalko iz Prevalj, Mašo Krevh. Okrepitev je bila nujna, saj so zaradi zdravstvenih razlogov prenehale tekmovati Ivanka Kus, Zdenka Prijatelj, Renata Tertinek in Darja Klemen. V to sezono so se podale ženske z jasnim ciljem, da osvojijo prvo mesto in prestopijo v 1.B slovensko ligo. Pod taktirko Silve Mravljak so tekmovale še Lavra Mori, Mirjana Paradiž Verdinek, Nataša Markač, Kornelija Krašovc, Maša Krevh, Karmen Strmčnik, Suzana Pajtler in Tatjana Kaiser. Ekipa je v tej sezoni naredila ogromen napredek, saj se je brez izgubljene tekme uvrstila na 1. mesto in se prebila v 1.B slovensko ligo.


Druga sezona med drugo ligaši. Cilj ekipe je bil uvrstitev v zgornjo polovico lestvice. Tiha želja najbolj optimističnih pa uvrstitev na stopničke pod vrh. O prvem mestu niso sanjali niti največji optimisti. Ekipo je ostala v isti zasedbi, razen Stojan-a Fišerja, ki se je vrnil v matični klub. Je pa od začetka sezone začel lanska okrepitev Matjaž Laznik, ki je bil najlepše presenečenje jesenska dela in bil prvi kegljač kluba. Med najbolj zaslužnimi za jesenski naslov prvaka. Kar precej tekem v jesenskem delu je zaradi poškodbe, manjkal Cigler Ferdo, ki pa se je vrnil spomladi. Pomladanski del je bil zelo razgiban. Na vrhu so se menjavale ekipe do 14. kroga. V tem krogu smo z zmago proti ekipi Šoštanja doma zavzeli prvo mesto na lestvici in tam ostali do konca. V zadnjem krogu smo potrebovali najmanj neodločen izid. Vendar smo se zbrali in dosegli še zadnjo zmago, ki je pomenila preboj v 1.B ligo. Moramo omeniti, da se je zadnje kroge poškodoval najboljši kegljač jesenskega dela, ki pa so ga požrtvovalno pokrili ostali kegljači.

Vodja ekipe je bil Ješovnik Marko, kegljali so: Jurač Dejan, Šauperl Vlado, Cigler Ferdo, Grebenc Marjan, Mihelič Silvo, Ješovnik Marko, Gačnik Oto, Pajtler Srečko, Matjaž Laznik, Klemen Branko in kot rezerva Mirko Velunšek. Najvišji rezultat je 610 naredil Jurač Dejan.

Ne glede na to, kaj bo prinesla naslednja sezona. Vedno bomo lahko ponosno rekli” Bili smo PRVO B LIGAŠI”.

Vemo da bo naslednje leto težko, vendar poskusiti ni greh. SUPERRRRR. Kdo bi si to mislil:

  1. leta 2011 ustanovili klub iz samih domačih kegljačev(medobčinska kegljaška liga Vuzenica, Muta, Radlje, Podvelka),
  2. leta 2014 uvrstitev v 3 .SLV,
  3. leta 2017 uvrstitev v 1.B ligo.

Ne glede na to, kaj bo prinesla naslednja sezona. Vedno bomo lahko ponosno rekli” Bili smo PRVO B LIGAŠI”.

Začetek sezone 2016/17 je bil za ekipo ponovno negotov, saj je imela zdravstvene probleme ena izmed nosilk ekipe. S tekmovanjem pa sta začasno prenehali tudi Kornelija Krašovc in Karmen Strmčnik. Nastop v 1.B slovenski ligi je, zaradi premalega števila tekmovalk, visel na nitki. Tik pred začetkom lige sta se tako ekipi pridružili Maja Drevenšek iz Maribora in Marjeta Glas iz Zagorja. Ekipa se je s svojo zagnanostjo vrgla v nov tekmovalni ritem in ni ji bilo enostavno. Tekmovalke so začele spoznavati nova kegljišča in nove nasprotnice. Vseeno je bil cilj sezone na koncu izpolnjen. Ostati v 1.B slovenski ligi. Bravo.


 

Nadaljevanje sledi……

Podpirajo nas

Urejanje okolice